Wat is VMware Tanzu Kubernetes?

VMware is erg goed in het beheren van virtuele machines en met Tanzu gaan ze een stap verder. Containers zijn voor veel bedrijven de volgende grote stap. Dit is ook niet aan de aandacht van VMware ontsnapt gezien de investeringen in Kubernetes (K8s).

In 2018 werd Heptio overgenomen en in 2019 presenteerde VMware zijn eigen Kubernetes-oplossing. Met de opkomst en ontwikkeling van de cloud is de manier waarop we applicaties ontwikkelen enorm veranderd. Applicaties zijn niet langer een enkel stuk code, ze zijn opgesplitst in microservices met verschillende technologieën die allemaal met elkaar zijn geïntegreerd en zo de applicatie vormen. Hierdoor kunnen applicaties sneller werken, kunnen resources worden ingezet waar ze echt nodig zijn en kunnen ze snel worden geschaald, waardoor kosten kunnen worden bespaard.

Containers zijn daarbij de cruciale component, omdat elke microservice niet langer een eigen virtuele machine nodig heeft. Bij VMware Tanzu draait alles om het draaien van Kubernetes. VMware heeft de focus van vSphere gericht op containers en VMware Tanzu is het product van deze inspanning. In deze blog post gaan we in op wat VMware Tanzu eigenlijk is en hoe het is gepositioneerd in de VMware-productportfolio. Wat is VMware Tanzu Kubernetes?

VMware Tanzu Kubernetes

VMware Tanzu is het portfolio van producten en oplossingen waarmee klanten Kubernetes gestuurde en container gebaseerde applicaties kunnen bouwen, uitvoeren en beheren. VMware heeft door recente overnames van verschillende containergerichte bedrijven dit portfolio kunnen opbouwen. Laten we eens kijken naar die drie verschillende aspecten van de VMware Tanzu productportfolio en hoe ze zich verhouden tot de Kubernetes gerichte vSphere laag.

Overzicht VMware Tanzu

Bouw Kubernetes

Er zijn twee overnames die VMware zeer goed positioneren in hun vermogen om verschillende Kubernetes-technologieën op de markt te brengen: Bitnami en Pivotal. Bitnami packaged en levert Kubernetes-applicaties. Het biedt zo’n 180 applicaties en componenten die met een groot bereik zijn geïnstalleerd in de Kubernetes-gemeenschap.

Daarnaast de aanschaf van Pivotal. Dit bestuurt een van de meest populaire applicatie-framworks, “Spring”, en biedt klanten de Pivotal Application Service (PAS). Pivotal is al jaren zeer betrokken bij de native technologieën van Kubernetes en heeft onlangs aangekondigd dat PAS en zijn componenten zullen worden ontwikkeld om op Kubernetes te draaien. Dit omvat Pivotal Build Service en Pivotal Function Service. Met deze applicaties bereikt Pivotal zo’n 5 miljoen ontwikkelaars.

Voer Kubernetes uit

Op het gebied van het draaien van Kubernetes heeft VMware het belangrijkste nieuws op VMworld 2019 vrijgegeven met de release van Project Pacific. Dit stelt je in staat om Kubernetes native in vSphere uit te voeren. De integratie van Kubernetes in vSphere brengt zowel de API als de gebruikersinterface van vSphere Client en Kubernetes samen.

De meest recente versie van ESXi kan Kubernetes native draaien. Dit betekent dat Kubernetes beschikbaar zal zijn voor alle VMware vSphere klanten die al bekend zijn met VMware vSphere en deze nu kunnen implementeren met Kubernetes en containers. Hierdoor kunnen VMware vSphere beheerders virtuele machines en containers samenbrengen als een enkele laag die moderne toepassingen van de toekomst ondersteunt.

VMware gaat voorlopig door met het afstemmen van VMware PKS op VMware Tanzu en Project Pacific. Klanten die vandaag met Kubernetes beginnen, zullen dat implementeren met VMware vSphere 7.0.

Beheer Kubernetes

Het beheren, bijhouden en beveiligen van al deze infrastructuur kan moeilijk worden. VMware brengt hiervoor VMware Tanzu Mission Control uit. Hiermee kunnen VMware klanten alle Kubernetes-clusters beheren, via vSphere, VMware PKS, openbare clouds, beheerde services, pakketdistributies en zelfs eigen implementaties van Kubernetes-containers met een single point of control, de zo genoemde single pane of glass. Dit maakt het mogelijk om beleid toe te passen op individuele clusters of groepen clusters voor toegang, quota, back-up, beveiliging en meer.

Bitfusion virtualiseert de GPU

Met de overname van Bitfusion is het nu mogelijk om GPU’s te virtualiseren en op verschillende virtuele machines of containers aan te bieden. Bitfusion ontkoppelt fysieke bronnen van servers in een omgeving. Het platform kan GPU’s delen in een gevirtualiseerde infrastructuur, als een pool van netwerktoegankelijke bronnen, in plaats van geïsoleerde bronnen per server. Bitfusion werkt in AI-frameworks, clouds, netwerken en in omgevingen zoals virtuele machines en containers. En Bitfusion staat klaar om virtualisatie vooruit te helpen nu nieuwe hardwareversnellers worden geïntroduceerd.

vSphere 7.0 U1

Wat is er nieuw met vSphere 7.0 U1 en Tanzu? vSphere met Tanzu biedt de mogelijkheid om binnen een uur een Kubernetes infrastructuur op productie niveau te configureren en gebruik te maken van uw bestaande netwerken en opslag.Tanzu Kubernetes Grid (TKG) -service: De TKG-service stelt IT-beheerders in staat om consistente, compliant en conforme Kubernetes runtime omgevingen te implementeren en te beheren, terwijl ontwikkelaars een eenvoudige, snelle, selfservice voorziening van Tanzu Kubernetes clusters in slechts enkele minuten kunnen uitvoeren. Omdat TKG conform is met upstream Kubernetes, is migratie van een container-gebaseerde applicatie of ontwikkelomgeving mogelijk zonder refactoring.

Breng uw eigen Netwerk: klanten hebben nu de keuze in de netwerken die ze willen gebruiken voor Tanzu Kubernetes clusters. Er kan gebruik gemaakt worden van de bestaande netwerkinfrastructuur met vSphere Distributed Switch (vDS) gecentraliseerde interfaces voor het configureren, bewaken en beheren van schakeltoegang voor VM’s en Kubernetes-workloads. Netwerken voor Tanzu Kubernetes-clusters is nu toegankelijker dan ooit met de mogelijkheid om vDS te gebruiken, maar dit belet klanten niet om NSX te gebruiken als ze ervoor kiezen om dit te doen. Antrea levert ook prestaties, draagbaarheid en operaties voor interne netwerken van de Tanzu Kubernetes Grid-service

Breng uw eigen Storage: VMware heeft gewerkt aan diepgaande integraties voor opslag in Kubernetes om permanent opslagvolumebeheer te bieden. De beste manier om opslag in vSphere met Tanzu te beheren, is door Storage Policy Based Management te gebruiken, een framework dat eigen is aan opslagsystemen zoals vSAN en vVol, maar voor klanten die deze mogelijkheden niet gebruiken, kan de opslagservice volumes leveren met behulp van een bestaand blok of bestandgebaseerd opslaginfrastructuur.

Breng uw eigen Load Balancer: Kies uw eigen L4-load balancing voor Tanzu Kubernetes-clusters. De eerste load balancing-partner voor VMware is HAProxy. Hoewel deze in een OVA-indeling voor eenvoudige implementatie en configuratie zorgt, wordt commerciële ondersteuning rechtstreeks door HAProxy aangeboden. Deze nieuwe ondersteuning voor verschillende netwerkopties vormt een raamwerk waardoor in de toekomst meer partners beschikbaar zullen worden gesteld om een ​​ongekende keuze in netwerkopties te bieden.

Applicatiegericht beheer: IT-beheerders kunnen vCenter Server gebruiken om moderne applicaties te bedienen, naast VM’s die namespaces gebruiken als een beheereenheid. Dit wordt ‘applicatiegericht beheer’ genoemd. Met toepassingsgericht beheer kunnen IT-beheerders vCenter Server gebruiken om Tanzu Kubernetes clusters naast VM’s te observeren en problemen op te lossen, rolgebaseerde toegang te implementeren en capaciteit toe te wijzen aan ontwikkelteams.

Meer weten over VMware Tanzu?

Lees hier meer op de VMware Tanzu website. Begin vandaag nog en moderniseer uw applicaties en infrastructuur om continu betere software aan te leveren. Deze oplossing werkt perfect samen met onze Mission ONE oplossing. Verder hebben wij de mogelijkheid om u een zo geheten TestDrive account te leveren, zodat u 48 uur lang, hands-on, het product kunt ervaren.

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.