VMworld 2020 en wat zijn de keynote hoogtepunten

VMworld is een jaarlijkse conferentie voor virtualisatie- en cloudcomputingtechnologieën die wordt gehost door VMware, zijn kanaalpartners en externe leveranciers. De conferentie biedt praktijk labs voor deelnemers om nieuwe virtualisatie- en cloudcomputersoftware uit te proberen. Trainingscursussen en certificeringsexamens zijn ook beschikbaar voor deelnemers.

Dit jaar is VMworld in een andere setting vanwege corona virus. Door de huidige situatie in de wereld is VMworld nu volledig online met Live sessies en on demand content achter een Premium account. De sessie zijn te bekijken via Zoom en de VMworld website. Hieronder de keynote hoogte punten!

Networking and Security

Kantoormedewerkers, apps, gegevens en apparaten worden steeds meer verspreid en dat zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beveiliging, schaal en prestaties. Dat is natuurlijk een aanvulling op de groeiende uitdagingen waarmee we al worden geconfronteerd in onze datacenters en bij het opereren in meerdere clouds. Vandaag heeft VMware verschillende innovaties aangekondigd die de beveiliging van uw organisatie drastisch zullen verbeteren, te beginnen met het VMware SASE Platform. De key onderdelen van de VMware SASE solution zijn:

VMware SD-WAN:
Dit is het VMware platform voor het transformeren van WAN verbindingen.

Cloud Access Service Broker (CASB):
Secure Web Gateway (SWG) en externe browserisolatie via de nieuwe samenwerking met Menlo Security. Deze aanbiedingen worden verkocht en ondersteund door VMware.

VMware NSX Stateful Layer 7 Firewall: Welke een SaaS offering is.

Zero Trust Network Access:
Wat gebruik maakt van VMware SD-WAN en VMware Workspace ONE in een geïntegreerd aanbod om optimale prestaties en beleidsgebaseerde toegang te bieden, gericht op de identiteit van de gebruiker en het apparaat voor elke verbinding.

Edge Network Intelligence:
Dit is de integratie van de technologie die VMware van Nyansa heeft overgenomen. Deze oplossing maakt gebruik van machine learning gebaseerde voorspellende analyses om ervoor te zorgen dat aan SLA’s wordt voldaan, en biedt daarnaast beveiliging en zichtbaarheid aan eindgebruikers en IoT-apparaten.

Er is nog meer!

Hoewel de SASE-aankondiging groot nieuws is, zijn er verschillende aanvullende beveiligings aankondigingen die u volgens mij interessant zult vinden:

VMware Workspace Security VDI:
VMware Workspace ONE Horizon en VMware Carbon Black Cloud zijn geïntegreerd in één uniforme oplossing die gebruik maakt van gedragsdetectie om te beschermen tegen ransomware en bestandsloze malware. Op VMware vSphere is de oplossing geïntegreerd in VMware Tools, waardoor het niet meer nodig is om extra beveiligingsagenten te installeren en te beheren.

VMware Workspace Security Remote:
Een geïntegreerde oplossing die eindpuntbeheer, eindpuntbeveiliging en externe IT biedt voor fysieke Mac- en Windows 10-apparaten. De oplossing omvat de volgende generatie antivirus-, audit- en herstelmogelijkheden, en detectie- en responsmogelijkheden van Carbon Black Cloud. Het omvat ook de analyse, automatisering, apparaatstatus, orkestratie en zero-trust-toegang van het Workspace ONE-platform.

VMware Carbon Black Cloud Workload:
Agentless beveiliging voor virtuele machines op vSphere maakt de realisatie van de visie die VMware op VMworld 2019 had gepresenteerd. Deze oplossing maakt het veel gemakkelijker voor infrastructuuroperaties en beveiligingsoperaties om samen te werken.

Multi-Cloud

De technologie strategie van VMware blijft gefocust op het afstemmen van innovaties op een multi-cloud toekomst die een consistente infrastructuur en operatie biedt. Dat samen met een native ontwikkelaars ervaring.

IT-operaties mogen geen belemmeringen hebben voor het beheren en exploiteren van datacenter-, multi-cloud en edge omgevingen. Klanten moeten een consistente en goed geïntegreerde set tools en processen hebben.

Ontwikkelaars moeten ook de flexibiliteit hebben om hun tools en API’s naar keuze te gebruiken. Tegenwoordig kunnen VMware beheerders eenvoudig een Kubernetes-namespace aan ontwikkelaars verstrekken en ops kan alle onderliggende infrastructuur beheren met behulp van hun tools naar keuze. Hetzelfde geldt voor het beheer van applicaties en services in openbare clouds.

VMware oplossingen helpen IT-operaties omgevingen te beheren en te bewaken, beleid af te dwingen en herstelmaatregelen te automatiseren zonder de mogelijkheid van ontwikkelaars om de tools en API’s van de cloudprovider te gebruiken of te beïnvloeden.

Azure VMware Solution

Na de aankondiging dat de Azure VMware-oplossing algemeen beschikbaar is, is er nu een VMware-voetafdruk in elke grote openbare cloud:

  • AWS
  • Azure
  • Google Cloud
  • IBM Cloud
  • Oracle Cloud

Project Monterey (Tech Preview)

VMware streeft de afgelopen jaren naar SmartNIC virtualisatie en integratiemogelijkheden. In maart 2019 heeft VMware ESXi gedemonstreerd op een SmartNIC. En vorig jaar hebben ze op VMworld vier hypervisors gedemonstreerd die gelijktijdig op dezelfde server draaien zonder nesten.

De visie van VMware op kansen met betrekking tot SmartNIC’s en composable infrastructuur word verder versterkt op VMworld 2020 met de aankondiging van Project Monterey. Applicaties, data, infrastructuur en beveiligingsservices stellen steeds hogere prestatie-eisen. Tegelijkertijd zoeken IT-organisaties naar meer mogelijkheden voor automatisering en efficiëntie.

Project Monterey maakt gebruik van opkomende hardware-innovaties om nieuwe benaderingen te bieden voor hybride cloudarchitectuur en activiteiten. Toonaangevende SmartNIC leveranciers werken al met VMware samen aan Project Monterey, dat momenteel rond drie belangrijke use-cases draait:

Network performance en security: Overweeg om beveiligingsservices zoals een L4-7-firewall op SmartNIC uit te voeren, deze los te koppelen van het hostplatform en prestaties op het gebied van lijnsnelheid te behalen. Organisaties kunnen tenants verder isoleren, onafhankelijke workloads uitvoeren op SmartNIC’s of zelfs meerdere netwerkfuncties afzonderlijk uitvoeren op de SmartNIC via isolatie die wordt geboden door de hypervisor (bijvoorbeeld ESXi on Arm).

Storage performance en dynamic composition: Net als bij netwerken, heb je nieuwe mogelijkheden voor combinaties van scale-up en scale-out architecturen door gebruik te maken van processors op SmartNIC’s om een ​​verscheidenheid aan opslagfuncties te versnellen, zoals compressie en encryptie. Project Monterey zal ook verdere mogelijkheden bieden om opslagcapaciteit op aanvraag te schalen om te voldoen aan prestatie- of capaciteitsvereisten.

Bare metal workloads en composability: Dit is waar Project Monterey echt interessant wordt. Stelt u zich eens voor dat u ESXi op een SmartNIC draait, waardoor alle x86-hostkernen vrij komen om andere workloads uit te voeren, inclusief bare metal. Dat stelt u in staat om workloads op bare metal uit te voeren, terwijl u ze toch kunt integreren met core SDDC-services, zoals VMware vSAN en NSX. Vanuit een flexibiliteitsperspectief tillen deze opties VMware Cloud Foundation naar een nieuw niveau in termen van de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan hardware interfaces dynamisch te ondersteunen en zo een infrastructuur op aanvraag samen te stellen.

En nu?

VMworld is nog niet afgelopen en duurt nog tot vrijdag 2 oktober! Dus maak er goed gebruik van want er zijn enorm veel interessante sessie die nog te volgen zijn.

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.