Ivanti Workspace Control (RES Workspace) gaat end-of-life, wat betekent dit voor uw organisatie?

Door Chris Twiest (Technology Officer RawWorks)

Het einde van een tijdperk is hier, of nou ja, bijna hier. Vanaf 31 december 2026 zal Ivanti Workspace Control end-of-life zijn. Ivanti Workspace Control is ooit begonnen als het RES PowerFuse waarna het werd hernoemd tot RES Workspace Manager en RES ONE Workspace. In 2017 heeft de Amerikaanse investeringen maatschappij Ivanti het Nederlandse RES software overgekocht en RES ONE Workspace hernoemd naar Ivanti Workspace Control. Na de overname heeft Ivanti aangekondigd afscheid te willen nemen van Ivanti Workspace Control omdat Ivanti ook het Engelse AppSense overkocht, wat een concurrent was van RES ONE Workspace. Ivanti heeft AppSense uiteindelijk hernoemd naar Ivanti User Workspace Manager. Dit bericht kreeg in 2018 alleen veel tegenspraak van de Benelux klanten van RES en hierdoor besloot Ivanti beide producten aan te houden. Hier komt alleen nu een einde aan; vanaf 31 december 2026 zal Ivanti User Workspace Manager nog de enige UEM-tool van Ivanti zijn.

Hoe nu verder?

Het einde dus van Ivanti Workspace Control, wat betekent dit voor uw organisatie? Mocht uw organisatie nog gebruik maken van Ivanti Workspace Control dan moet u stappen gaan ondernemen om te zorgen dat u een UEM (User Environment Manager) hebt die in support is. Gelukkig zijn er veel alternatieven zoals Ivanti User Workspace Manager, VMware DEM, Citrix WEM, Liquidware Profileunity en Policypak. Bij RawWorks hebben wij ruim kennis van al deze producten en kunnen we u helpen met een goede migratie.

Maar ik wil u ook uitdagen: “Is een UEM-tool nog nodig?”. Bij RawWorks zijn we namelijk van mening dat een UEM-tool vaak niet meer nodig is. We zijn al sinds 2019 klanten aan het overzetten op een hybride werkplek, hierbij wordt meer gebruik gemaakt van de laptop zelf. En doormiddel van een werkplek portaal bieden we alle applicaties en data centraal aan. Samen met slim gebruik van cloud diensten als Teams en OneDrive met cloud print oplossingen als printix zien we dat een EUM-tool niets extra meer toevoegt. Ook voor klanten met nog een hoop legacy applicaties als gemeentes merken we dat als u een applicatie los gaat aanbieden (published app) in het portaal een tool als Ivanti Workspace Control vaak alleen maar meer in de weg zit, te veel kan, en de opstarttijd niet verbeterd. Wij merken dat voor een published app omgeving in een portaal vaak de standaard GPO-instellingen voldoende zijn. En we hopen natuurlijk al meer te kunnen verSAAS-en waardoor uiteindelijk de gehele published omgeving niet meer nodig hoef te zijn.

Bij RawWorks gaan we hier nog een stuk mee verder en we introduceren dit jaar de A.I. Office waarbij we de hybride werkplek gaan koppelen met Microsoft Co-Pilot en hiermee de kracht van A.I. naar de werkplek brengen. Dit bundelen we samen in een prachtig portaal als Workspace 365. Samen met jou willen we de uitdaging aan gaan om te werken naar de 20-urige werkweek! 

Meer weten?

In onze meest recente Podcast van februari 2024 nemen we je mee door de gehele stopzetting van Ivanti Workspace Control. We staan stil bij de historie, wat betekent het voor u als klant & hoe kunnen we nu het beste verder?


Wil je meer weten over de uitfasering of vervanging van Ivanti Workspace Control neem contact op met Chris Twiest – Chris.Twiest@rawworks.nl – 06-14254961
Wil je meer weten over de A.I. Workspace neem contact op met Nils Sewalt – nils.sewalt@rawworks.nl – 06-34268237

Graag nodigen we je uit om eens bij ons op kantoor langs te komen, even te bellen of te mailen.

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.