RawWorks helpt TAUW naar Cloud transitie

Landschap en vraagstelling 

TAUW heeft RawWorks geselecteerd om mee te denken met de transitie van de on-premises omgeving naar de cloud. Op dit moment is TAUW actief in zes Europese landen over meer dan 20 vestigingen. Deze omgeving wordt vanuit Deventer beheerd en bestaat uit 2 datacenters en op elke vestiging een kleine on-premises omgeving.

De wens van TAUW is om binnen een aantal jaar naar een zo veel mogelijk ‘serverless’ office te gaan, met name op alle buitenlandse vestigingen. RawWorks assisteert hierbij door mee te denken in de verschillende roadmaps die er zijn om tot dat punt te komen.

Waar hebben we aan meegeholpen?

Een tweetal jaar geleden heeft TAUW het besluit genomen om al hun data te verplaatsen naar Azure. Op dit moment wordt door middel van Azure File Sync een gedeelte van deze data gesynchroniseerd naar lokale file servers. Er is samen met TAUW een roadmap opgesteld om deze data rechtstreeks te gaan benaderen, zodat er uiteindelijk van de lokale file servers afstand kan worden gedaan.

Ook wordt meegedacht om het archiveringsvraagstuk van TAUW toekomstbestendig te maken, nu de data niet meer op de lokale omgeving aanwezig is, maar zich steeds meer naar de cloud (Azure en SharePoint) gaat bewegen.

Meerwaarde Azure Cloud 

Door steeds meer gebruik te gaan maken van de functionaliteit die de Azure Cloud biedt, wordt TAUW steeds flexibeler en stelt ze haar gebruikers in staat om van elke mogelijke locatie te kunnen werken. Het makkelijker kunnen op- en afschalen van de eigen IT-omgeving wordt ook als een groot voordeel gezien voor TAUW.

Met de gang naar Microsoft365 ontstond ook de behoefte aan een goede back-up oplossing voor de data is M365. RawWorks heeft geholpen bij het selecteren van een geschikte leverancier voor een dergelijke oplossing.

De werkplekken van TAUW worden op dit moment door middel van SCCM voorzien van het juiste image en de juiste applicaties. Op elke vestiging staat dan ook een Distribution Point van SCCM. Hiervoor is een transitie ingezet naar het gebruik van Microsoft Endpoint Manager (Intune). Roadmaps zijn opgesteld om de werkplekken te gaan beheren door middel van Intune en de applicaties (waar mogelijk) ook via Intune te gaan aanbieden aan de gebruikers. RawWorks heeft een voorstel geschreven voor TAUW om te assisteren met deze overgang. Ook wordt hierbij een oplossing voorgesteld voor de zwaardere werkplekken voor o.a. CAD en GIS.

Over TAUW

Het zit in ons DNA sinds de oprichting van TAUW in oktober 1928: wij omarmen verandering. Wij geven vorm aan een wereld waarin zowel menselijk als natuurlijk kapitaal kan floreren.

In oktober 2018 vierden we samen met onze werknemers – met trots – onze 90ste verjaardag. Tegenwoordig is TAUW een bedrijf in handen van de werknemers dat steunt op gedegen kennis en ervaring. Wij zijn een toonaangevend Europees milieuadviesbureau, dat milieutechniek en adviesdiensten levert aan zowel de publieke als de private sector.
www.tauw.nl 

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.