RawWorks behaald Microsoft Identity and Access Management Specialization

In deze tijd waarin cyberaanvallen steeds geavanceerder worden en de kosten van een datalek hoog oplopen, is het van cruciaal belang dat bedrijven zichzelf goed beschermen. Onze oplossing OneSecure, ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, biedt bedrijven een effectieve manier om zich te beschermen tegen de risico’s van security incidenten en tegelijkertijd te voldoen aan wet- en regelgeving. Met het toevoegen van de Identity and Access Management Specialisatie zet RawWorks hierin de volgende stap.

De Microsoft Identity and Access Management (IAM) Specialisatie verwijst naar een specifiek expertisegebied binnen het domein van IT-beveiliging en -beheer. Het omvat de implementatie, administratie en controle van gebruikersidentiteiten, authenticatie en autorisatieprocessen in omgevingen die gebaseerd zijn op Microsoft-technologie.

De specialisatie behandelt verschillende Microsoft-producten en -diensten die effectief identiteits- en toegangsbeheer mogelijk maken. Deze kunnen omvatten:

  1. Azure Active Directory (Azure AD): Azure AD is een op de cloud gebaseerde identiteits- en toegangsbeheerservice die wordt aangeboden door Microsoft. Het biedt functies zoals gebruikersprovisionering, single sign-on (SSO), multi-factor authenticatie (MFA) en op rollen gebaseerde toegangscontrole (RBAC) om de toegang tot verschillende Microsoft- en externe applicaties te beveiligen.
  2. Microsoft Active Directory (AD): Microsoft AD is een on-premises directoryservice die gebruikersaccounts, authenticatie en autorisatie beheert voor op Windows gebaseerde systemen. Het vormt de basis voor identiteitsbeheer in veel organisaties.
  3. Azure Identity Protection: Deze service helpt identiteitsgerelateerde risico’s en bedreigingen te detecteren en te beperken door gebruikersgedrag, aanmeldingspatronen en beveiligingssignalen te analyseren in Azure AD.
  4. Privileged Identity Management (PIM): PIM is een functie binnen Azure AD waarmee organisaties beheer en monitoring van bevoorrechte toegang tot resources kunnen uitvoeren. Het stelt organisaties in staat om alleen op het juiste moment toegang te verlenen, goedkeuringsworkflows af te dwingen en auditingmogelijkheden te bieden voor bevoorrechte rollen. RawWorks heeft ook een eigen PIM oplossing voor legacy en on-prem omgevingen ontwikkeld.
  5. Azure Active Directory B2C: Azure AD B2C is een op de cloud gebaseerde identiteits- en toegangsbeheerservice die specifiek is ontworpen voor klantgerichte applicaties. Het biedt beveiligde authenticatie en autorisatie voor externe gebruikers, waardoor organisaties klantidentiteiten kunnen beheren en zelfregistratie en profielbeheer kunnen inschakelen.

Doordat RawWorks zich heeft gespecialiseert in Microsoft IAM, verwerven professionals expertise in het ontwerpen, implementeren en beheren van identiteits- en toegangsbeheeroplossingen met behulp van Microsoft-technologieën. Daarmee kan RawWorks klanten helpen met Identity protection, Data protection en End-point protection.

De Kracht van OneSecure
OneSecure is gebaseerd op de geavanceerde beveiligingsmogelijkheden van Microsoft en biedt bedrijven een breed scala aan beveiligingsfuncties. Met OneSecure kunnen bedrijven onder andere:

  • hun endpoints beschermen tegen malware en andere bedreigingen
  • hun cloudomgevingen veilig maken en beheren
  • datalekken voorkomen en de beveiliging van hun gegevens verbeteren
  • voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming

Compliance met OneSecure

Een belangrijk voordeel van OneSecure is dat het bedrijven helpt om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Dit is vooral belangrijk nu de AVG/GDPR en andere privacywetten van kracht zijn en bedrijven grote boetes riskeren als ze niet aan de vereisten voldoen. OneSecure biedt bedrijven de tools en technologieën die nodig zijn om compliant te zijn en risico’s te verminderen.

Contacteer ons

Als je geïnteresseerd bent in OneSecure en specifiek over IAM en hoe het jouw bedrijf kan helpen, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts kunnen je helpen bij het begrijpen van de mogelijkheden en het vinden van de juiste oplossing voor jouw bedrijf. We staan klaar om je te ondersteunen en je te helpen je bedrijf veilig te houden.

Neem contact op met Edwin Kruitbosch via +31 850185167 of edwin.kruitbosch@rawworks.nl

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.