Onderzoek Selfhealing Infrastructure binnen Microsoft Azure

Stefan Walstra, student Infrastructure Design & Security bij Windesheim, is recent bij RawWorks afgestudeerd door een onderzoek te doen naar de implementatie van Selfhealing Infrastructure binnen Microsoft Azure.


Tijdens het uitdagende afstudeerproject bij RawWorks heeft hij zich gericht op de Selfhealing Infrastructure. Hierbij heeft Stefan zich verdiept in de technische mogelijkheden die Microsoft Azure biedt om cloudomgevingen te monitoren en via automatisering zichzelf te laten herstellen.

Het project is opgesplitst in de volgende fases:

  • Onderzoek naar de mogelijkheden;
  • Functioneel ontwerp om de eisen en wensen vast te leggen;
  • Technisch ontwerp om deze eisen en wensen te koppelen aan mogelijkheden binnen Azure;
  • Proof of Concept waarin de mogelijkheden gedemonstreerd worden.

Gedurende de afstudeerperiode zijn de mogelijkheden die Azure biedt op het gebied van monitoring en automatisering tot op detail niveau uitgezocht. Vervolgens is gekeken naar hoe dit kan helpen bij het automatisch oplossen van issues. Hierbij kan gedacht worden aan het automatisch uitbreiden van diskruimte op virtuele machines, het automatisch herstarten van Logic Apps of het herstarten van een Azure hybrid worker indien deze niet meer reageert etcetera.

Het onderzoek van Stefan helpt RawWorks bij het verder professionaliseren van de dienstverlening bij klanten en de ambities op het gebied van Selfhealing Infrastructure waar te maken.

Wil je ook meebouwen aan nieuwe Cloud oplossingen en zoek je een afstudeerplek binnen een dynamische en innovatieve organisatie. Neem contact met ons op!

 

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.