Interview Mark Bonefaas

Mark Bonefaas, Solution Architect èn medewerker van het eerste uur blikt terug op 2 jaar RawWorks! 

 

Wie is Mark?

Ik ben Mark Bonefaas, woon in Amsterdam met mijn partner en werk nu ruim 22 jaar in de IT. Onderweg heb ik nog een kleine uitstap gemaakt naar de zorg. Ik hou van films en series kijken en lekker uit eten gaan bij sterrenrestaurants. Daarnaast heb ik een boot en geniet ik heel erg van op het water zijn.

 

Waarom hebben jij en RawWorks voor elkaar gekozen?

“Door het enthousiasme, hun visie op de moderne wereld èn het familiegevoel. Leuk verhaal om te vertellen hoe dat is gegaan. Met Martijn heb ik eerder samengewerkt en ik had met hem afgesproken om bij te praten. Linda was ook bij het gesprek aanwezig en out of the blue deelden zij hun plannen om te starten met Rawworks. De visie van Raw en hun geloof in de nieuwe wereld, sloot helemaal aan bij mijn eigen toekomstvisie en ambities.

Van een half uurtje koffie werd het een gesprek van 2 uur!

We hebben heel veel gesproken over wie we zijn als persoon, onze drijfveren en of we het zouden zien zitten om met elkaar samen te werken. Dat voelde meteen heel erg goed, ik was zo enthousiast dat ik het idee niet meer uit mijn hoofd kreeg.”

 

En… is alles ook uitgekomen?

“In de afgelopen 2 jaar heb ik een enorme groei doorgemaakt op technisch vlak, van Systeembeheerder heb ik mijzelf ontwikkeld naar Solution Architect. Daar heb ik binnen RawWorks ook alle kansen voor gekregen. Op basis van mijn ambities heb ik samen met Raw een persoonlijk perspectief plan gemaakt, wat verder gaat dan alleen technische trainingen. Om mijn management skills verder te ontwikkelen heb ik ook een managementtraining afgerond. Je persoonlijke plan blijft een ongoing proces. Raw groeit en dat betekent dat er steeds meer mogelijkheden en behoeftes ontstaan waar je invulling aan kunt geven.

Je kunt zelf richting bepalen en Raw zorgt voor projecten die technische uitdagend zijn (soms zelfs buiten je comfort zone) en passen bij je ambities. Er wordt echt naar je geluisterd, jij staat centraal en alles is bespreekbaar, ook als je iets niet ziet zitten. Je kan en mag jezelf zijn, dat geeft vertrouwen en hierdoor zijn we een hecht team.

 

Wat is kenmerkend aan de cultuur binnen RawWorks?

“Dat wij opereren als familie, iedereen werkt samen en helpt elkaar. Together we go far, is wat wij altijd zeggen. De sfeer is goed en successen worden samen gevierd, op de foto het bewijs 😉 “

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

“ RawWorks gaat van startup naar sterk merk en op dit moment zijn we een nieuwe structuur aan het opzetten waarbij ik mij binnen onze Cloud Tribe richt op Iaas en Cloud Native. Met een aantal collega’s die dezelfde interesse delen, bouwen we aan nieuwe initiatieven, verbreden we onze kennis en hebben we ook veel plezier samen. Ik sta zelf aan het roer en blijf mijzelf ontwikkelen. Mijn doel voor nu is doorgroeien naar Enterprise Architect”.

 

 

 

Is het dan echt alleen maar rozengeur en maneschijn?

“Het is natuurlijk niet altijd alleen maar 100% euforie, dat kan ook niet. Er zijn heus wel momenten waarop je denkt oké dit was niet wat ik had verwacht. De kracht van RawWorks is dat alles bespreekbaar is. Dus als ik ergens meezit kan ik daarmee naar Martijn, Arjen of Linda gaan. Het is heel fijn om te weten dat je alles in openheid kan bespreken, dat geeft mij een goed gevoel”.

 

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe RawWorkers?

“Wees vooral jezelf en behoudt focus op je doelen. Dan maak je ze waar. Zoek contact met anderen, dan word je echt een van ons. Dus wanneer word jij onderdeel van dit ambitieuze bedrijf?”

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.