Verslag DUCUG september 2021

Woensdag 29 September organiseerde de DuCUG (Dutch Citrix User Group) (www.ducug.nl) een in person event in de Duikenburg in Echteld. RawWorks was als sponsor aanwezig bij dit evenement.

De dag begon met de opening door de DuCUG bestuursleden waarna een sponsor sessie van Control up werd gegeven door Peter Nab waarbij vooral de nieuwe functionaliteiten in Edge DX. Waarbij je de performance van je fysieke endpoints kunt meten als een mooie functionaliteit naar boven kwam. Naast zaken op het endpoint in de gaten houden als CPU, memory, disk, latency, update status ook de verbinding tussen endpoint en datacenter gemonitord kan worden. Dus bijvoorbeeld Wi-Fi issues worden snel zichtbaar. Dit kan bij klanten helpen om issues met werkplekken snel helder te kunnen traceren.

Vervolgens een interessante Citrix keynote welke werd verzorgd door Niek Boevink en Ingmar Verheij vanuit Citrix. Een boeiende en interessante sessie waarin werd ingegaan op de Citrix Workspace en welke functionaliteiten in de toekomst nog worden toegevoegd. Ook werd stilgestaan bij de toegevoegde waarde van Wrike op het portfolio van Citrix. Hierbij wordt de any-any filosifie van Citrix uitgebreid met een vijfde pilaar: Any Work Type.


Dit laat goed zien hoe Citrix de Workspace van de toekomst wil vormgeven en hoe de verschillende producten die Citrix heeft hierin goed samenwerken.

Na de pauze met de inmiddels traditionele Bosse Bollen was het tijd voor de reference case Hollands Kroon waar Gerjon Kunst vanuit RawWorks een inkijk gaf in het project waarbij van een Citrix Desktop werkplek is overgestapt op een moderne werkplek met Citrix Workspace en waar door gebruik van Micro apps processen van medewerkers worden versneld en geautomatiseerd. Dit project heeft ook de Citrix Innovation award 2021 gewonnen.

Na de goedverzorgde lunch was het tijd voor het middagprogramma en deze werd afgetrapt door Andreas van Wingerden van Liquidware met een overzicht van het portfolio en werd ingegaan op de nieuwe functionaliteit voor het geautomatiseerd packagen van applicaties via FlexApp Automated Packaging.

Tijdens de volgende sessie werd het publiek door Patrick van der Born en Rick Stijnman meegenomen in een technical deep dive in de wereld van Azure Dev-Ops, Terraform en Packer. De sessie gaf een goed beeld van de veranderende manier van werken door het toepassen van DevOps en hoe dit binnen de Rabobank was geïmplementeerd. Ook de demo waarbij Patrick en Rick lieten zien hoe je geautomatiseerd via een Azure Pipeline resources deployed binnen een Azure omgeving viel in goede aarde. Binnen RawWorks maken wij ook gebruik van deze technieken voor o.a. onze Cloud landing zone uitrol en andere geautomatiseerde diensten uit ons portfolio.

Na een kopje koffie gaf Nutanix nog een korte sessie over het portfolio vooral gericht op waar het Citrix portfolio en het Nutanix portfolio elkaar versterken wat ook weer nieuwe inzichten gaf in de manier waarop Nutanix en Citrix kunnen worden toegepast binnen IT-omgevingen.

De afsluitende sessie van de dag was een sessie door Rody Kossen en Kees Baggerman over het gebruik van optimalisatie tools en meten van performance van CPU van GPU binnen virtuele omgevingen en hoe deze resultaten te interpreteren. Deze sessie gaf verassende inzichten over de verschillen in CPU generaties (Skylake, Rocketlake etc.) en hoe het toepassen van GPU in bepaalde scenario’s juist wel of niet winst kan halen in user density (aantal gebruikers) en gebruikerservaring op server hardware.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel en barbecue. Namens RawWorks willen wij de DuCUG bedanken voor het organiseren van een leuke, interessante en leerzame dag. Fijn dat dit weer mogelijk is en we hopen elkaar op een volgende DuCUG weer te ontmoeten!

 

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.