De eerste RAW Gathering; een EUC Hack-a-ton!

Op 19 februari heeft RawWorks samen met LeasePlan Digital de eerste RAW Gathering georganiseerd. Deze RAW Gathering had als thema Hack-The-API. Nu zal je waarschijnlijk denken wat API te maken heeft met EUC-producten zoals Citrix, VMware en Microsoft? Daarover in deze blog meer, maar eerst wat is precies een RAW Gathering?

RAW Gathering
RAW Gathering’s geven IT’ers de mogelijkheid om creatief te zijn. Een keer per kwartaal organiseert RawWorks een Gathering met een specifiek thema. Deze thema’s zijn nieuwe technieken zoals API’s, Containers, Cloud Automation. Tijdens een Gathering beginnen we met 1 à 2 uur training door een expert in de thema. Daarna ga je gezamenlijk of alleen aan de slag. De keuze is aan jou hoe en wat je maakt. Dit doe je natuurlijk onder het genot van pizza en bier. Een RAW Gathering is GRATIS toegankelijk voor iedereen, dus ook ZZP-ers!

Hack-the-api
Bij RawWorks zijn wij groot voorstander van het automatiseren van al meer taken. Niet alleen aan de beheer kant maar ook voor de eindgebruiker (Citrix Micro Apps, Microsoft Logic Apps). Daarbij bieden steeds meer systemen mogelijkheden om geautomatiseerd te worden door gebruik te maken van API’s. Daarom is het belangrijk als consultant om te weten hoe jij deze API’s kan ontdekken, testen en scripten. Tijdens de eerste RAW Gathering hebben Patrick en Michael van den Born ons mee genomen in een API – POSTMAN – PowerShell training. Daarna is iedereen zelf aan de slag gegaan met het bouwen van scripts. Aan het einde van de avond hebben we elkaar gepresenteerd wat we hebben gebouwd en hier kwamen erg gave API-voorbeelden uit zoals;
• Een script dat verteld welke Bond film het meeste heeft opgebracht rekening houdend met inflatie.
• Een script dat vertelt of je je jas of zonnebril mee moet nemen vandaag.
• Een script dat via het publieke IP-adres de plaats op zoekt en daarna het weer en welke pokemon boosts er zijn weer geeft.
• Een script dat het mac adres van je machine op zoekt en daarna een afbeelding uit unsplash ophaalt op basis van de vendor naam.
• Een script dat de laatste bitcoin prijs ophaalt en dit door middel van stem aan je vertelt.
• En nog veel meer gave ideeën waar we op de avond zelf geen tijd meer voor hadden.

Al met al was het een mooie productieve avond gehad en zijn we dankbaar voor onze trainers!


Wil jij nou ook meer doen met API’s en intergatie met bijv. Citrix Micro Apps? Wij hebben bij RawWorks een community slack gemaakt genaamd Application As Code en met onderstaande link kan je joinen en mee discussiëren en delen!

Application-as Code Slack

Volgende Gathering?
We zijn druk bezig de volgende Gathering te plannen hou onze social media en website in de gaten en geef je snel op! Dan zien we je graag bij de volgende Gathering!

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.