RawWorks helpt Royal Huisman aan Cloud gebaseerde Workspace

Royal Huisman heeft RawWorks geselecteerd om mee te denken met het moderniseren van de werkplek omgeving. Deze omgeving wordt vanuit Vollenhove met een klein IT team beheerd en bestaat uit 2 omgevingen, een Server Based Computing(SBC) en een Virtual Desktop infrastructure(VDI) omgeving. Door het type werk wat Huisman doet, is er een ‘kantoor’ omgeving met relatief lichte gebruikersprofielen en een een ‘teken’ omgeving met zware grafische gebruikersprofielen.

Aan het begin van het project draaide de kantoor omgeving van Royal Huisman nog op een verouderde en tegenwoordig out of support Citrix 6.5 omgeving op oude hardware en met een lokale Citrix ADC appliance. Er was wel al een nieuwe 7.x omgeving geïnstalleerd maar gelet op de complexiteit van beheer en de wens om ontzorgd te worden sloot dit niet meer aan. Hierom heeft RawWorks geadviseerd om beide omgevingen opnieuw op te bouwen op de laatste versie van Microsoft Windows Server én om Citrix Cloud te gaan gebruiken.

Hoe hebben we dat gedaan?

De nieuwe omgeving is gebouwd op basis van Citrix Virtual Apps op Citrix Cloud met als besturingssysteem Windows Server 2019 op Citrix Hypervisor. Citrix gebruikt Microsoft Azure als onderliggende cloud leverancier. Grappig detail: Door in Azure voor de West Europa regio te kiezen, komt de omgeving (alsnog) in Nederland te draaien, op zo’n 50 kilometer van Zaandam. Omdat Citrix Cloud niet meer lokaal gehost wordt, komt er wel een kleine latency op de verbinding erbij. Tegenwoordig heeft Citrix dit ondervangen door gebruik te maken van zogenaamde: Network Location Services. Hiermee kan je aangeven wat de externe IP adressen zijn, en daarmee vanaf deze locaties de verbinding van de gebruikers direct op te zetten naar hun VDA’s, in plaats van deze door de Citrix Cloud heen te routeren

De functionaliteit die Citrix Cloud biedt, zorgt ervoor dat Huisman ook direct de ADC functionaliteit af kan nemen zónder het beheer van het ADC (Netscaler) te hoeven doen.

Deze functionaliteit is onderdeel van de Citrix licentie, dus daar hoeft niet apart voor afgerekend te worden. Over licenties is ook nog interessant om te melden dat Citrix een model heeft waarbij je een tijd lang zowel recht hebt om on-premises te draaien én in de cloud, om je transitie te kunnen doen. Dubbel betalen is dus niet nodig. Deze periode is vaak tussen de 2 en 3 jaar.

Het uitrollen van de nieuwe images is geautomatiseerd met Microsoft Deployment Toolkit (MDT). Omdat binnen het applicatielandschap ook een aantal zware 3D grafische applicaties is, zijn de servers ook uitgerust met grafische kaarten van NVIDIA.

Doordat Citrix Cloud al standaard Azure AD accepteert als authenticatie mogelijkheid, wordt het voor de gebruikers steeds simpeler om aan te melden. Door deze koppeling is het ook gemakkelijker om vanuit Azure AD gebruik te maken van Conditional Access.

Tijdens de migratie komen er altijd wat pijnpunten naar boven, bijvoorbeeld applicaties welke niet meer goed samen werken met het nieuwe besturingssysteem. Door een goede inventarisatie te maken, kunnen deze problemen al in een voor stadium ondervangen worden. Op een aantal kleine punten na, is deze migratie voor de gebruikers relatief vlekkeloos gegaan

Meerwaarde Citrix Cloud

De beheerlast voor Royal Huisman is op Citrix gebied fors verlaagd. Vanwege de keuze naar Citrix Cloud zijn alle on-premises rollen verdwenen, met alle beheerlasten van dien. Omdat Citrix haar klanten hier volledig van ontzorgd, is de enige component die nu nog zelf bijgehouden dient te worden de Virtual Delivery Agent(VDA) in de Virtual Apps image.

Met Citrix Cloud wordt de stap naar de (publieke) cloud ook steeds gemakkelijker en interessanter. Omdat Citrix Cloud bijvoorbeeld beschikt over Autoscale, kan je op een schema gebaseerd machines op en afsluiten wat zich weer verhoudt tot minder kosten. Ook biedt het HDX protocol nog een aantal voordelen ten opzichte van RDP zodat de user experience ten allen tijde gehandhaafd blijft.

Met de gekozen oplossing is Royal Huisman in staat geweest om naadloos te migreren, afscheid te nemen van oude hardware op locatie én hun beheerlast te verlagen.

Wie is Royal Huisman?

ROYAL HUISMAN

THE SPIRIT OF INDIVIDUALITY

Some names need no introduction. To anyone who ever genuinely considered acquiring a luxury super yacht, references to Royal Huisman as the builder of those finest and most distinctive yachts in the regatta or marina will be a familiar experience. When admiring the build quality and attention to design detail on a particular yacht, the reply from its owner or crew “It’s a Huisman!” is virtually regarded as self-explanatory. Royal Huisman yachts are deemed unique in conception, quality and execution. Yachts that are rare, beyond compare.

www.royalhuisman.com

 

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.