RawWorks helpt gemeente Enschede met Cloud transitie met OneCloud

RawWorks heeft de gemeente Enschede geholpen bij het ontwerpen en inrichten van haar Cloud omgeving. De omgeving wordt gebruikt om een multi-tenant applicatie te hosten die door meerdere gemeenten zal worden gebruikt. Daarbij is gebruik gemaakt van OneCloud propositie van RawWorks, waarmee een containerplatform is gerealiseerd in Azure.

Landschap en vraagstelling 

De gemeente Enschede heeft het initiatief om een applicatie, die door meerdere gemeentes gebruikt gaat worden, te hosten op een shared platform. De applicatie wordt ontwikkelt door een leverancier en deze wordt aangeleverd in applicatiecontainers. Het doel van het platform is dat de containers voldoen aan de gestelde security eisen. De deelnemende gemeenten mogen hierbij niet bij de omgevingen van andere gemeenten komen. De gemeenten moeten ook in de mogelijkheid gesteld worden om deze zelf of door een andere partij te laten uitrollen in hun omgeving. Het containerplatform moest schaalbaar zijn en voorbereid op toekomstige applicaties. Gemeente Enschede heeft RawWorks gevraagd om te helpen deze omgeving snel en volgens de juiste eisen op te bouwen.

Waar hebben we aan meegeholpen?

Tijdens de architectuur fase hebben RawWorks en Gemeente Enschede gezamenlijk gekeken naar de implementatie van de Cloud Landing Zone. De Cloud Landingzone is gebaseerd op het Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF) en op basis van de best practices van OneCloud. In deze fase is uitgedacht hoe het doel van de omgeving, namelijk het hosten van meerdere Azure Kubernetes Service-omgevingen (aks), kan worden gefaciliteerd. Daarbij kan vanuit een hub-spoke model diverse virtuele netwerken aan elkaar gekoppeld worden, met daarbij de inrichting van network en firewall rules en RBAC-inrichting om de wens in te vullen van separate omgevingen per gemeente.

Een andere uitgangspunt van de gemeente Enschede was om de omgeving snel uit te kunnen breiden met nieuwe hosting-omgevingen. Er is een centraal toegangspunt gerealiseerd en er wordt met standaardisering en Infrastructure-as-Code (IaC) gewerkt worden waardoor omgevingen snel toegevoegd kunnen worden. 

Het inrichten van de omgeving is met tooling van RawWorks gedaan om de omgevingen snel op te kunnen zetten. Deze is gebouwd op herbruikbare bouwblokken zodat er een goed fundament is neergezet die aansluit op de wensen van Gemeente Enschede. 

Over OneCloud

Met OneCloud ontzorgen we klanten door het bieden van geautomatiseerde en gestandaard cloud omgevingen. Daarbij zorgen we voor een centraal management platform voor data, integratie en connectiviteit, waarbij security en compliance een absolute randvoorwaarde zijn. 

Klanten hoeven zich op deze wijze alleen nog druk te maken over welke applicatie moet ‘landen’ op het platform, of dat nu als container wordt aangeboden of een SaaS, PaaS of IaaS-applicatie is.

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.