De toekomst van VMware Mobile Flows gaat verder met Workspace ONE Experience Workflows

Tijdens VMworld 2021 waren er een aantal EUC aankondigen welke je terug kan lezen op de Anywhere Workspace and End-User Computing Announcement and Keynote Recap blog. Echter was er een VMware sessie welke ook een indrukwekkende bekendmaking deed. Deze bekendmaking zat in de sessie: Drive End-User Automation with Workspace ONE Experience Workflows [EUS1366].

Workspace ONE Experience Workflows
Voor nu is er een gesloten beta programma met Workspace ONE Experience Workflows. De grote bekendmaking hierin is dat Workspace ONE Experience Workflows gebruik maakt van Dell Boomi! Boomi is gespecialiseerd in als integratieplatform as a service, API-beheer, Master Data Management en datavoorbereiding. Boomi werd opgericht in Berwyn, Pennsylvania, en lanceerde zijn diensten voor het eerst in 2007. Op 2 november 2010 kondigde Boomi de overname door Dell aan.

Wat is nu het verschil met Mobile Flows en Experience Workflows?

Met Mobile Flows moest je je eigen connector in code schrijven, deze code in een docker container publiseren en zelf hosten in je eigen containeroplossing. Dit was behoorlijk ingewikkeld om mee aan de slag te gaan als je geen devops achtergrond hebt.

Met Experience Workflows (Boomi) is dit getransformeerd naar een No Code / Low Code-oplossing waarbij je een workflow kunt maken door objecten te slepen en neerzetten op een canvas en naar het Boomi-cloudplatform kunt pushen en consumeren. Bovendien is Boomi al behoorlijk groot en een bewezen oplossing die door veel grote bedrijven wordt gebruikt.


Een integratiepakket is een workflow die bestaat uit processen en connectoren. Dit vertaalt een bedrijfsproces naar een bruikbare functie. Dit kan vervolgens worden geïntegreerd met Workspace ONE Access en geeft de eindgebruiker extra functionaliteit via het gebruikersportaal.

De kernarchitectuur ziet eruit als het onderstaand overzicht en Experience Workflows vereist integratie tussen Workspace ONE Access en UEM.

In onderstaande plaatje zie je het overzicht hoe Boomi aansluit op bedrijfssystemen en hoe de flow van zo’n proces eruit ziet.

Waarom is Experience Workflows zo krachtig?

Voor een eindgebruiker kunnen veel voorkomende taken worden geautomatiseerd met Experience Workflows. Deze automatisering is consistent op Workspace ONE-platform en over elk gebruikt apparaat.

Een voorbeeld hieronder is integratie met Microsoft Teams. Hier kunt u acties genereren, zoals gemiste berichten in Workspace ONE waaruit een gebruiker kan antwoorden vanuit het Workspace ONE portaal. U kunt ook de integratie met ServiceNow bekijken voor goedkeuringsverzoeken voor nieuw bestelde hardware.

Met de nieuwe Dell Boomi integratie zijn de mogelijkheden eindeloos en dit kan de tijd die nodig is om eenvoudige zakelijke taken uit te voeren te versnellen met Workspace ONE. Met slechts één klik je standaard taken uit te voeren.

Wat is er mogelijk in de gesloten bèta?
Er zijn een paar vooraf gebouwde en gehoste oplossingen in de bèta en deze groeien in aantal wanneer deze oplossing wordt vrijgegeven. U kunt echter ook alles maken wat u maar wilt binnen Workspace ONE. Je hebt toegang tot de volledige versie van Boomi Athomsphere vanuit de hub-ervaring om je eigen oplossing te creëren en te implementeren in de Boomi-cloud of een lokale instantie van Boomi.

Momenteel werken wij aan aangepaste integraties om te zien waar Boomi ons kan brengen en het ziet er veelbelovend uit! Gelukkig heeft Boomi een geweldig gratis trainingsplatform om te wennen aan alle termen en hoe het werkt. Bekijk hier dit trainingsplatform.

Auteur: Laurens van Duijn

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.