Citrix’ nieuwe LTSR release, wat betekent dit voor jou?

LTSR, CR, CU?
Citrix heeft twee release channels voor zijn producten. Namelijk de Current Release (CR) channel en de Long Term Service Release channel. Het verschil zit hem in de support en features. CR versies komen ongeveer ieder kwartaal uit en komen met de laatste en nieuwste features. De CR versies worden minder lang door Citrix ge-support en issues in een versie worden vaak opgelost in een nieuwe versie i.p.v. een patch. De CR versies worden een jaar ondersteund door Citrix. De LTSR versies komen ongeveer eens in de twee a drie jaar uit. Problemen in deze versies worden gepacht met zogeheten Cummulitive Updates (CU). De laatste versie van LTSR op dit moment is 7.15 CU5. De CU’s bevatten geen nieuwe features maar puur alleen oplossingen voor problemen. De LTSR versies krijgen 5 jaar support van Citrix en er kan zelfs 5 jaar extra support worden bijgekocht.

De nieuwe LTSR!
Citrix heeft aangekondigd dat de volgende LTSR release eind dit jaar uitkomt en versie nummer 7 1912 krijgt. De versie is gebaseerd op de 7 1909 CR versie. Wil je nu al met je bedrijf de nieuwe LTSR testen dan kun je dus de 1909 CR gebruiken. De nieuwe LTSR bevat heel veel nieuwe features die Citrix heeft uitgebracht in de afgelopen twee jaar. Zo is er veel veranderd in het HDX protocol waardoor deze sneller en stabieler connectie geeft. Verder zijn zaken als support voor Microsoft Teams toegevoegd. Citrix komt nog met een uitgebreide feature list. Er zijn ook zaken verdwenen zoals support voor Windows 7 en 2008R2. Moet je toch gebruik maken van Windows 7 of 2008R2 als VDA, dan is het wel mogelijk de 7.15 LTSR versie te combineren met de 7 1912 LTSR backend.

Wat betekent dit voor jou?
Maak je nu al gebruik van 7.15 LTSR en wil je upgraden naar de nieuwe LTSR? Dan is het belangrijk dat je de laatste CU hebt geïnstalleerd. Daarna kan er direct worden geüpgraded. Gebruik je nog 7.6 LTSR dan is er geen direct upgrade pad en moet u eerst naar 7.15 LTSR upgraden. Je hoeft sowieso niet direct te upgraden want 7.15 LTSR blijft tot 2022 ge-support. Wij raden wel aan te upgraden. Je krijg dan alle nieuwste Citrix features ter beschikking en de support is dan ook automatisch verlengd tot 2024. Als je advies wilt over de upgrade neem dan contact met ons op.

Deel deze post

Meer van dit

RawWorks behaalt Microsoft Competentie Data & AI en versterkt haar positie in AI

5 jaar RawWorks: van Startup naar Leider in Digitale Oplossingen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.