Denk na over jouw Veiligheidsregio en

stel jezelf de vraag

Een werkomgeving die overal beschikbaar is en waar applicaties overal en op elk apparaat beschikbaar zijn?

Data van burgers, relaties en medewerkers zo goed mogelijk beschermen?

Ondersteuning bij het overgaan van On-Premises oplossingen naar cloud oplossingen?

Een dataplatform en datastrategie specifiek voor veiligsheidsregio’s?

sneller en slimmere Veiligheidsregio's

IT-ontwikkeling speelt een belangrijke rol bij veiligheidsregio’s, die verantwoordelijk zijn voor crisisbeheersing, rampenbestrijding en hulpverlening. Hier zijn enkele gebieden waarop IT-ontwikkeling bij veiligheidsregio’s van toepassing is:

Communicatie en informatie-uitwisseling is cruciaal binnen de veiligheidsregio, bijvoorbeeld tussen hulpdiensten, overheidsinstanties en andere belanghebbenden. Hiervoor worden geavanceerde communicatiesystemen ingezet, zoals digitale radio’s, mobiele datanetwerken en andere digitale kanalen, om real-time informatie en instructies te delen tijdens een crisis of noodsituatie.

Crisismanagement en commandovoering: IT-ontwikkeling ondersteunt deze processen binnen veiligheidsregio’s. Dit omvat het gebruik van IT-systemen en softwaretoepassingen voor het plannen, organiseren en coördineren van de operationele inzet van hulpdiensten en andere betrokken partijen. Deze systemen helpen bij het vastleggen van incidentgegevens, het toewijzen van taken, het volgen van de voortgang en het beheren van de logistiek tijdens een crisis.

Risicobeoordeling en -voorspelling: IT-ontwikkeling maakt het mogelijk om geavanceerde modellen en algoritmen te gebruiken voor risicobeoordeling en -voorspelling. Door het analyseren van historische gegevens, realtime gegevens en externe bronnen kunnen veiligheidsregio’s risico’s identificeren, potentiële dreigingen voorspellen en proactief maatregelen nemen om de impact van crises te verminderen.

Bij training en opleiding wordt veel IT ingezet. Denk hierbij aan het gebruik van simulaties, virtuele omgevingen en e-learningplatforms om realistische trainingservaringen te bieden en de competenties en vaardigheden van hulpverleners te verbeteren. Dit stelt hen in staat om effectief te reageren op noodsituaties en crisisincidenten.

Het gebruik van IT-ontwikkeling bij veiligheidsregio’s draagt bij aan een betere coördinatie, respons en besluitvorming tijdens crisissituaties. Het verbetert de efficiëntie en effectiviteit van hulpverleningsoperaties en draagt bij aan het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van de samenleving.

RawWorks levert vanuit Mission One voor Veiligheidsregio’s 4 bouwblokken die in zijn geheel of in delen kunnen worden afgenomen Daarmee beschikken Veiligheidsregio’s over een veilig en snel digitaal fundament en laten we je op een gecontroleerde manier de overstap naar de cloud maken en tillen we je beveiliging en compliancy naar een hoger niveau.

Een veilig digitaal fundament voor Veiligheidsrisico's om direct sneller en slimmer te werken

bouwblokken

 • Managed Werkplek
 • Managed Azure
 • Managed Security
 • Managed Dataplatform
 • Strategie, Ontwerp en Implementatie services
 • Adoptie Services

Leveringsvormen

 • Managed: Volledig beheerde Bouwblokken
 • Consultancy: Advies en inhuur van specialisten
 • Professional Services: Strategie, Ontwerp, Implementatie en Adoptie van Bouwblokkken

GERELATEERD STERK WERK

Ook voor Veiligheidsregio's zetten wij met jou naar de digitale wereld van morgen. Lees nu al de eerste succesverhalen die we met onze samenwerkingspartners In samenwerking hebben voltooid.

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op om te zien hoe we jou sneller en slimmer kunnen laten werken!

Laat je gegevens achter voor een eerste intake en zie welke propositie jouw organisatie sneller en slimmer laat werken

 • De Vork 2 / 3984 PA / Odijk

RawWorks geeft je meer tijd voor jouw purpose door jou sneller en slimmer te laten werken met de eindeloze mogelijkheden die het convergeren van technologieën biedt.

 • De Vork 2 / 3984 PA / Odijk

Algemeen

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.