TAUW advies in Cloud transitie

De aanleiding

TAUW is actief in zes Europese landen met meer dan 20 vestigingen totaal. Deze omgeving wordt vanuit Deventer beheerd en bestaat uit 2 datacenters en op elke vestiging een kleine on-premises omgeving. De wens van TAUW is om binnen een aantal jaar naar een zo veel mogelijk ‘serverless’ office te gaan, met name op alle buitenlandse vestigingen.

De oplossing

RawWorks adviseert in het toekomstbestendig maken van de omgeving. Er is samen met TAUW een roadmap opgesteld om hier te komen. Een concreet voorbeeld om van de lokale fileservers af te komen, is om door middel van Azure File Sync een gedeelte van de data te synchroniseren naar lokale servers. Vervolgens kan de data rechtstreeks vanuit Azure / O365 worden benaderd, zodat er uiteindelijk van de lokale file servers afstand kan worden gedaan. Ook is meegedacht om het archiveringsvraagstuk van TAUW toekomstbestendig te maken, nu de data niet meer op de lokale omgeving aanwezig is, maar zich steeds meer naar de cloud (Azure en SharePoint) gaat bewegen.

De implementatie

Dit advies en implementatie was op consultancy basis, in nauwe samenwerking met het IT team bij TAUW.

Contact

Play Video
Play Video
Play Video

Pop up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.